TomTouch este furnizor de solutii, mai mult decat unul de produse.

Produsele se insira intr-o lista in continua dezvoltare: o data - terminale publice interactive pentru interior (indoor) sau exterior (outdoor), fie ca sunt infochioscuri, chioscuri tranzactionale sau alte solutii de payment, apoi totem-uri si panel-uri interactive pentru indoor sau outdoor, statii de autobuz interactive, sisteme automatizate pentru inchirieri de biciclete (bike-sharing) sau alte suprafete interactive - mese, pereti, podele sau baruri, componente ale unui ambient interactiv, indoor, cat si elemente de design si arhitectura urbana.

Solutiile insa sunt mai greu de insirat, principala lor caracteristica fiind ca sunt customizabile. TomTouch este PRODUS IN ROMANIA, ceea ce inseamna cel mai scurt timp de livrare, cel mai mic pret si, mai mult de atat, proiecte unice care raspund cerintelor dintre cele mai variate.

Dimensiunea acestei particularitati, productie in Romania, este inimaginabila: specialisti in interfete publice interactive chiar aici, solutii de productie harware si software practic nenumarate, cercetare si inovatie in tehnologie, arii de aplicabilitate extinse sau dezvoltarea produselor dedicate client, conform unui eventual design unic.

Produsele TomTouch pentru indoor detin certificate ISO 9001 si 14001, si de conformitate SREN, iar cele pentru outdoor sunt certificate IP54 - fiind singurele terminale din Romania certificate astfel.

Exemplu proiect: Interactiune la malul marii

Context

Consiliul Judetean Constanta a initiat un proiect european de colaborare transfrontaliera intre regiunile de granita Constanta si Calarasi, respectiv districtele Dobrich si Silistra din Bulgaria. Proiectul, finantat din fonduri europene, urmarea instalarea unei retele de terminale de informare pentru locuitorii zonelor si pentru turisti, care sa contina date si informatii despre orase, istoric dar si informatii turistice, recomandari de hoteluri si restaurante.

Provocarea

Proiectul presupunea o retea de 12 terminale outdoor, cu suport interactiv si video care sa fie legate intr-o retea si gestionate din 2 centre de comanda - in Constanta si Dobrich. Aparatele trebuiau construite din 2 parti interchangabile - una care incorporeaza un monitor cu touch de 42’ si un ticker de semnalizare, iar cea de-a doua, un monitor touch de 21’, camera web si tastatura.

Solutia

Pentru acest proiect a fost creata solutia TomTouch Combi - un aparat format din 2 corpuri, construit dintr-un material rezistent la intemperii si la continutul ridicat de sare din atmosfera. Aplicatia care ruleaza pe terminale este compusa din 2 parti - cea de informare, care contine informatii despre toate orasele implicate in proiect – si cea turistica, care prezinta intr-o forma interesanta, fotografii cu obiectvele zonei.

Proiectul, inaugurat in septembrie 2009 in prezenta primarului Constantei, Radu Mazare, este cea mai mare baza de date cu informatii despre orasele care au fost prinse in proiect. TomTouch a asigurat pentru proiectul “International Network of Information Terminals Romania-Bulgaria”, atat proiectarea si construirea terminalelor cat si crearea aplicatiei.